Bloc

Llegir text fundacional

27 de setembre de 2016.

BENVINGUTS A LA MUNTANYA! VOLEM FORMAR PART DEL TEU EQUIP.

Els que ja tenim una certa edat sabem que l’arrivada al zoo de Barcelona de Floquet de Neu, el preciós goril·la albí, va ser un fet únic que el va convertir en un símbol per a la ciutat, al igual que la Sagrada Família o l’estàtua de Colom.

La seva singularitat el va fer irrepetible i va generar un afecte col·lectiu cap a ell, fins al punt que va provocar llargues cues de visitants unes setmanes abans que es sabés que la seva vida estava arribant al seu fí.

Els experts diuen que tenia el síndrome de l’estrella, acaparava totes les mirades, a l’hora que generava un cert rebuig dels seus companys que no l’acceptaven com un dels seus, i de vegades s’aïllava o posava d’esquena per tal que el deixessin tranquil.

D’alguna manera això representa el dia a dia de les famílies on conviuen persones amb necessitats de suport especial, ja sia per la seva diversitat funcional, sensorial o cognitiva. Es converteixen en l’estrella de la família; el centre d’atenció i referent principal a l’hora de prendre les decissions fonamentals per la convivència i funcionament de tota la unitat familiar.

Adaptar-se a aquesta nova situació no és senzill i juguen factors molt diversos; buscar els suports adeqüats esdevé una necessitat per aconseguir una vida feliç per tots els membres.

Més enllà de les questions estrictament mèdiques i terapeútiques, en la vessant social i patrimonial s’obren un munt de dubtes i reptes que generen molta ansietat i un gran número de consultes de tot tipus.

És per aquest motiu, entre d’altres, que vàrem decidir crear aquest portal, per facilitar la vida de les famílies amb estrella, per tal d’assolir les màximes cotes d’autonomia, felicitat i dignitat, tot prevenint els futurs canvis naturals i no deixant en mans del destí dererminades decissions fonamentals per tota la família.

El procés d’adaptació és llarg i en algunes ocasions pot ser dolorós, però a la llarga l’esforç i la feina ben feta dona resultats positius, i com en el cas de Floquet de Neu, farà que la vostra estrella brilli amb llum pròpia i de forma generosa la regalarà a tots aquells que estan al seu costat.

Us oferim l’enllaç d’un vídeo de la Fundación Mehuer, titulat “Playa y Montaña”, on podreu  veure el que li passa a un jove matrimoni que rep un nedó amb necessitats específiques, i metafòricament són enviats a la muntanya quan ells en realitat pensaven anar a la platja.

Si us trobeu que us toca fer aquest camí, us diem Benvinguts a la muntanya! Volem formar part del teu equip. Bona travessa!!

 

Aquest article pretén explicar quins són els drets d’aquelles parelles catalans que, en el moment d’iniciar la seva convivència de forma independent o en el moment de tenir fills en comú es plantegen contraure matrimoni o si, en cas contrari, constituir-se com a parella de fet. La veritat és que el Codi Civil de Catalunya regula d’una forma molt exhaustiva les parelles de fet i convé destacar que en alguns aspectes la regulació de les parelles de fet i del matrimoni és molt similar, encara que en d’altres aspectes les diferències...

Recentment la premsa s’ha fet ressò de sentències del Tribunal Suprem que condemnen a penes de presó aquells que “espien” el mòbil o el correu electrònic de la seva parella, amb la finalitat d’obtenir informació íntima i persona que, si no fos per aquest mitjà, seria impossible d’obtenir. Aquesta fenomen ha anat en augment en els últims anys i fins i tot alguns cònjuges aporten als tribunals informació personal de la seva parella en els procediments de divorci. Podem destacar dos casos que han arribat al Tribunal Suprem, les sentències del...

Actualment els mitjans de comunicació es fan ressò dels problemes que causa l’explotació de pisos turístics que s’integren en un edifici on hi viuen altres veïns. Es tracta d’un problema social important que té conseqüències més enllà dels propis veïns que integren la comunitat i que afecten a barris sencers on es concentra la major oferta d’aquests pisos. Algunes comunitats de propietaris estan començant a emprendre accions legals contra els propietaris dels pisos que els destinen a aquest tipus d’activitats i els tribunals s’han començat a pronunciar sobre aquesta matèria. Aquest...